Jouw VoIP

Specialist

Wat is VoIP?

In de volksmond wordt VoIP ook wel internettelefonie, bellen via internet, VoIP bellen of internetbellen genoemd. Deze uitdrukkingen zeggen eigenlijk precies wat VoIP is: een telefoongesprek via internet. De telecomprovider bij wie het abonnement loopt zet de gesproken woorden (analoog) om naar een digitaal signaal. Hiervoor wordt een codec gebruikt. G711.A is een vaak gebruikte codec. De digitale signalen worden via een IP verbinding bij de ontvanger afgeleverd in een passende vorm (vaak weer terug naar analoog) zodat hij of zij de woorden kan horen. Een ander woord voor VoIP is SIP.

Wanneer gebruik ik VoIP?

VoIP wordt vaak voor zakelijke telefonie gebruikt, omdat het verschillende zakelijke voordelen met zich meebrengt. Zo sluit je een VoIP telefoon en een laptop op een poort aan, waardoor je minder bekabeling in je bedrijfspand hebt. Daarnaast kan je een onbeperkt aantal gesprekken via VoIP voeren over één netwerkverbinding. Dankzij het gebruik van IP adressen bel je overal waar je internet hebt. Wil je verhuizen met je bedrijfspand of een extra kantoor openen? VoIP is schaalbaar, wat inhoudt dat je de draadloze verbinding gemakkelijk uitbreidt of verspreidt.

Wij werken samen met de grootste soft- en hardware leveranciers

Lantack ICT & Telecom 3CX VoIP
Lantack ICT & Telecom Yealink VoIP hardware
Lantack ICT & Telecom Jabra VoIP hardware
Lantack ICT & Telecom Lydis VoIP
F.Vermeulen Makelaardij & Taxatie logo

“In alle eerlijkheid kom ik superlatieven te kort om de dienstverlening te omschrijven. Bij Lantack weten ze wie hun klanten zijn en hoe daarmee om te gaan, of dat nu gaat om een organisatie met 500+ medewerkers of mij als √©√©npitter. Ik heb bewust gekozen voor een organisatie met veel kennis, maar wel om de hoek.”

Fauve VermeulenEigenaresse F. Vermeulen Makelaardij & Taxatie