Jouw

Online

Servicedesk

Lantack ICT & Telecom - servicedesk freshworks islonline

Wat doet onze servicedesk?

De servicedesk van Lantack ICT & Telecom lost uw problemen en storingen op. Ook is onze servicedesk beschikbaar ter ondersteuning, zo helpen onze supportmedewerkers uw werkomgeving in te richten naar uw wensen. Met onze servicedesk word u ondersteund door ervaren en betrokken professionals die snel schakelen en altijd voor je klaarstaan.

Wat kan Lantack voor u betekenen?

We werken met een ‘single point of contact’. Als vragen of incidenten gemeld worden die voor andere leveranciers bestemd zijn, worden deze ook door onze servicedesk in behandeling genomen en doorgezet naar de betreffende leverancier. De servicedesk bewaakt de voortgang en koppelt deze terug naar de betreffende gebruiker. Je wordt dus niet meer van het ‘kastje naar de muur gestuurd’ tussen je verschillende leveranciers.

Cloud, Artificial Intelligence, Internet of Things, 5G netwerken, Robotics, Virtual Reality… de digitalisering raakt alle vlakken van onze samenleving en ontwikkelt zich razendsnel.

De termen ‘servicedesk’ en ‘helpdesk’ worden vaak door elkaar gebruikt. Dat kan tot enige verwarring leiden.
Een ICT servicedesk is een centrale afdeling voor het monitoren en oplossen van storingen (incidenten) en serviceaanvragen (routinetaken met betrekking tot de service).

Volgens ITIL (Information Technology Infrastructure Library) is de IT servicedesk het enige aanspreekpunt (Single Point of Contact; SPOC) tussen een bedrijf en zijn klanten, werknemers en zakelijke partners. De basis van de theorie (ITIL Foundation) is bestemd voor personeel dat zich dagelijks bezighoudt met het operationele beheer van de IT-infrastructuur.

Volgens de theorie van ITIL is een helpdesk dus een deelproces van de servicedesk. Voor veel bedrijven sluit de ITIL-definitie echter niet aan de dagelijkse praktijk en werkwijzen. Organisatiestructuren en bedrijfsprocessen wijken vaak af. Daarom is het onderscheid tussen de verschillende taken en verantwoordelijkheden in de praktijk moeilijker te maken. Een aantal van deze taken zijn:

  • Een aanvraag, probleem, melding of storing komt binnen bij de servicedesk.
  • De servicedeskmedewerker registreert het incident en beoordeelt welke afdeling het probleem kan oplossen.
  • De betreffende afdeling, bijvoorbeeld een helpdesk, neemt het probleem in behandeling en koppelt de voortgang terug aan de servicedesk.

Wie zijn onze klanten?

F.Vermeulen Makelaardij & Taxatie logo

“In alle eerlijkheid kom ik superlatieven te kort om de dienstverlening te omschrijven. Bij Lantack weten ze wie hun klanten zijn en hoe daarmee om te gaan, of dat nu gaat om een organisatie met 500+ medewerkers of mij als éénpitter. Ik heb bewust gekozen voor een organisatie met veel kennis, maar wel om de hoek.”

Fauve VermeulenEigenaresse F. Vermeulen Makelaardij & Taxatie