Skip to main content

Waarom je endpoint protection niet kan missen. Ooit was eindpoint protection het paradepaardje van corporate cybersecurity, maar het is een beetje uit de mode geraakt. Veel bedrijven vragen zich af of ze nog wel veilig zijn en of de volgende grote ransomware-uitbraak of malware-vorm het einde van het bedrijf zal zijn.

Wij geven 3 redenen waarom je endpoint protection niet kan missen en waarom tot op de dag van vandaag endpoint protection nog steeds springlevend is!

1. Scheur massa-aanvallen in stukken

Het grootste deel van de dreigingen die onze sensoren dagelijks oppikken, bestaat uit massa-aanvallen. Bulk malware, ransomware, e-mail spam, veelvoorkomende exploits – de lijst is lang.

Vergis je niet – de gevolgen kunnen groot zijn. We hebben gezien hoe ernstig de schade kan zijn. Gelukkig kan je met de juiste EPP software dit soort situaties voorkomen.

Jouw endpoint-beveiliging is als een goed geoliede grasmaaier tegen droge grassprieten. Er is geen sprake van een gevecht of opwinding – het versnippert de massa-aanvallen.

Statische software is iets uit het verleden. Goede EPP is slim, behendig en meedogenloos – en dat blijft zo. Dankzij voortdurende updates, geavanceerde algoritmen voor machine learning en de nieuwste bedreigingsinformatie.

2. Bescherm alle plekken waar een aanvaller toegang kan krijgen

Telefoons en tablets horen voor veel bedrijven niet voor niets bij de standaard apparatuur. Flexibiliteit op de werkplek is goed voor de productiviteit. Maar in kaart brengen welke apparaten, applicaties en programma’s binnen het bedrijf worden gebruikt, kan een echte nachtmerrie zijn.

Met een functie voor toepassingscontrole voorkom je dat niet-geautoriseerde software in het gehele apparaatpark wordt uitgevoerd. Dit in combinatie met patchbeheer zorgt ervoor dat jouw OS en applicaties up-to-date blijven. Met een betrouwbare baseline voor bescherming voor alle endpoints, kun je je op het bedrijf concentreren in plaats van elke dag bezig te zijn met verschillende beveiligingsproblemen.

3. Focus op de belangrijke zaken

Het wordt lastiger om massa-aanvallen uit te schakelen of alle apparaten te beschermen. Gerichte en geavanceerde aanvallen groeien elke maand in verfijning en volume. Het is steeds waarschijnlijker dat je een zeer bekwame en gemotiveerde aanvaller tegenkomt, ongeacht de omvang en branche van je bedrijf.

Dus, waar komt endpoint-beveiliging om de hoek? Hoewel het niet alle geavanceerde aanvallen kan voorkomen, speelt EPP nog steeds een sleutelrol bij het handhaven van een goed security-niveau binnen organisaties.

ESET Endpoint Protection

ESET Endpoint Protection Management Console

Bij Lantack ICT & Telecom werken we veel met ESET. ESET staat bekend om zijn minst systeembelastende beveiligingsoplossing op de markt in de speciale bedrijfstests van AV-Comparatives. Ook is het de enige die tijdens de AV-TEST een score van 100% heeft behaald. Daarmee won ESET als eerste product ooit 100 VB100 awards.

Bekijk meer informatie over onze oplossing via ESET Endpoint Protection Advanced oplossing of neem contact met ons op via 0164-650120. Wij zijn ook bereikbaar via sales@lantack.com of via support@lantack.com! ?

Bron: F-Secure

Close Menu