Skip to main content

Weet jij hoe je op je back-up kunt vertrouwen? Deze situatie kennen we allemaal; Je bent heel lang bezig geweest met het bewerken van een document en vervolgens crasht je computer. We begrijpen allemaal dat dit geen leuke ervaring is. Daarom is het in zo’n situatie fijn als je een back-up achter de hand hebt om zo toch jouw document nog terug te halen. Door jouw data te voorzien van een back-up oplossing hoef je je nooit meer zorgen te maken.

De meeste organisaties gebruiken Microsoft 365. Dankzij de applicaties als Word, Excel, Outlook & Teams is het delen van bestanden niet zo moeilijk meer en is jouw data altijd en overal beschikbaar. Toch kan het weleen voorkomen dat er ergens iets niet goed gaat en dat je data mist.

In dit artikel gaan we je uitleggen wat belangrijk is bij het denken aan ‘back-ups’. Lees via ‘Weet jij hoe je moet omgaan met Phishing?‘ waarom het hebben van een back-up zo belangrijk is.

Houd een back-up retentie aan.

Vaak worden back-ups dagelijks gemaakt. Je kunt je voorstellen dat als je iedere dag een back-up maakt van 5GB je al heel snel op je maximale opslagcapaciteit zal zitten. Een back-up retentie voorkomt zo’n situatie.

Een back-up retentie kan een maximaal aantal te bewaren back-ups zijn, maar het kan ook een bepaalde tijd zijn. Bijvoorbeeld: Bij een retentie van 14 dagen zal de back-up na 14 dagen verwijderd worden.
Op deze manier voorkom je dat je t├ę veel back-ups bewaard of dat je t├ę lang back-ups bewaard.

Zet je back-up ook op een externe plek.

Het laatste dat we willen is dat je een back-up van je data hebt op je computer en dat je HDD (harde schijf) het niet meer doet.
Hiervoor zijn diverse oplossingen;

 • Zet je back-up op een SSD (solid state drive):
  SSD’s zijn niet alleen veel sneller dan HDD’s, maar ze gaan gemiddeld ook nog een 5x langer mee dan de gemiddelde HDD.
  Hiermee heb je meer garantie dat je op je back-up kunt vertrouwen.
 • Zet je back-up op een NAS:
  Door je back-up ook nog op een andere locatie locatie te zetten ben je ervan verzekerd dat als het misgaat je de juiste back-ups altijd op een tweede plek beschikbaar hebt.
 • Zet je back-up in de cloud:
  Door je back-ups in de cloud te bewaren ben je er altijd van verzekerd dat je bij je back-up kunt. Cloud servers zijn bijna altijd redundant & de data wordt nog eens een keer gebackupt. Hiermee ben je helemaal zeker van een beschikbare back-up.

Voor meer informatie over hoe je back-ups kunt maken kan je dit artikel lezen. Ook staan onze support engineers altijd voor je klaar om je hierin te ondersteunen.
Je kan onze Support bereiken via 0164-650120 of via support@lantack.com.

 

 

Close Menu