Skip to main content

Volledige ontzorging van jouw ICT omgeving. Bij het volledig laten ontzorgen van jouw ICT omgeving komt heel wat kijken. Heb je fysieke servers of werk je al (deels) in de cloud. Is je hardware niet te oud, is alle software nog up-to-date of werk je met verouderde besturingssystemen? Dit zijn allemaal voorbeelden van situaties die je tegen kunt komen bij het laten ontzorgen van jouw ICT omgeving.

Wil jij weten waar je rekening mee moet houden of wat je kunt verwachten?
Wij zetten het voor je op een rijtje.

Inventarisatie hard- & software

Het is belangrijk om een beeld te hebben van de ICT apparatuur die je hebt staan. Denk hierbij aan computers & laptops, VoIP telefoons, servers, access points, switches en alle overige netwerkapparatuur. Door dit allemaal voor jezelf te noteren weet je niet alleen wat je allemaal precies aan ICT apparatuur hebt staan, maar krijg je ook direct een duidelijk overzicht die je kunt delen. Met dit overzicht is het voor een ICT partner makkelijker om een goed beeld te krijgen bij jouw huidige omgeving. Weet je niet waar je moet beginnen of laat je het liever aan de experts over? Dan kun je de (potentiƫle) ICT partner ook vragen om de inventarisatie voor je te komen doen. Het voordeel hiervan is dat je direct kennis kunt maken met je (potentiƫle) ICT partner.

Periodiek onderhoud & beheer

Nu dat je weet wat je precies hebt staan is het goed om na te denken over jouw wensen. Waarom wil je iets laten beheren? Je kunt hier verschillende redenen hebben, zo kan het zijn dat je het gewoon prettig vindt dat de experts jouw omgeving in beheer hebben, maar het is ook goed mogelijk dat je de keuze op basis van beveiligingsoverwegingen of schaalbaarheid maakt. Op het moment dat jij weet wat voor jou de reden is kan de ICT partner je goed adviseren.

Ook is het belangrijk om na te denken over de (nabije) toekomst. Is het mogelijk om te groeien met de huidige afspraken. Is het mogelijk om afspraken over beheer te wijzigen, mocht dit nodig zijn? Flexibiliteit in je omgeving is uiteindelijk wel heel fijn.

Microsoft Azure

Steeds meer ondernemers willen in de cloud werken. Door over te stappen op de cloud weten ze namelijk altijd precies wat ze betalen. Je betaald namelijk alleen voor de diensten die je nodig hebt. Daarnaast is de cloud een flexibele oplossing. Je kunt er gemakkelijk mee opschalen als je onderneming in de toekomst meer nodig heeft. Het aller grootste voordeel zit hem toch nog in de investering, deze is er namelijk niet. Door te kiezen voor een cloudoplossing bespaar je al snel een hoop geld, omdat je geen fysieke servers meer hoeft aan te schaffen. Daarnaast komen er geen extra kosten bij, zoals je met een fysieke server wel hebt. Denk hier aan stroomkosten, verzekering(en), fysieke beveiliging van de server, etc.

Het is daarom aan te raden om altijd ook even naar een cloudoplossing te kijken. Zo kun je beide kosten vergelijken, ook voor op de langere termijn.

Microsoft 365 licenties

Even terug naar de flexibiliteit van de ICT omgeving, Microsoft licenties spelen vaak een grote rol binnen ICT omgevingen. Bijna iedereen gebruikt Microsoft Office in de zakelijke wereld. Het is daarom heel fijn om een ICT partner te hebben die bekend is met Microsoft 365. Het fijne hiervan is dat je al jouw vragen of wensen bij de partner kunt neerleggen en ze kunnen dan altijd een gepaste oplossing voor je vinden. Dit scheelt je een hoop uitzoekwerk en dus ook een hoop tijd.

Via je ICT partner kun je ook gemakkelijk Microsoft licenties op en afschalen, zo betaal je alleen voor wat je gebruikt.

Servicedesk

Voor velen zal kennis een grote reden zijn om de ICT bij een derde partij te laten beheren. Als je langzaam groeit zul je merken dat er steeds meer kennis nodig is om alles goed te kunnen beheren. Jouw ICT partner kan altijd te hulp schieten waar nodig.

Op de servicedesk is altijd iemand aanwezig die jouw problemen en storingen oplost. Ook is de servicedesk beschikbaar voor ondersteuning. Zo helpen de support engineers ook om de werkomgeving in te richten naar jouw wensen. Je wordt dus altijd ondersteund door ervaren en betrokken professionals die snel kunnen schakelen en altijd voor je klaarstaan.

Telecom (VoIP)

Telefonie is ook zeker iets wat niet vergeten mag worden. Hoe belangrijk telefonie is verschilt per ondernemer, maar in het algemeen is zakelijke telefonie niet weg te denken uit een ICT omgeving. Daarom is het ook belangrijk om na te gaan of de ICT partner de juiste kennis in huis heeft om jouw telefonie te beheren.
Je hebt namelijk behoorlijk wat verschillende telefonieplatformen en ieder platform heeft zijn eigen unieke punten. Inhoudelijk is hier vaak dus extra kennis voor nodig.

Hardware

Je bent nu al een heel eind om goed te weten wat je wilt of nodig hebt. Nu kan het alleen zo zijn dat de hardware die je gebruikt verouderd is. Dit kan je eigen conclusie zijn naar aanleiding van je inventarisatie, maar het kan ook een advies zijn vanuit de ICT partner. Het is dan ook belangrijk om na te gaan wat er vervangen moet worden en waarom. Het is belangrijk om te weten waarom, omdat verouderde hardware op de langere termijn kan zorgen voor extra kosten. Er is helaas niet altijd iets te doen aan storingen in hardware, waardoor dit kan zorgen voor onverwachte kosten. Vaak het is aanschaffen van nieuwe hardware dan goedkoper op de langere termijn.

Zin een een kop ā˜•?

Nu dat je helemaal weet waar je op moet letten ben je klaar om op zoek te gaan naar de ICT partner die bij jouw bedrijf past! Bij Lantack ICT & Telecom vinden we het leuk om nieuwe mensen te leren kennen onder het genot van een kop ā˜•. Vind jij dit ook leuk? Dan maken we graag een afspraak, de koffie staat klaar!

Leave a Reply

Close Menu