Skip to main content

Microsoft’s nieuwe Office app is nu iPadOS-proof! Microsoft heeft zijn uniforme mobiele Office-app geüpdatet voor gebruik op de iPad-apparaten van Apple. De nieuwe Office-app combineert Word, Excel en PowerPoint in één enkele applicatie en werd oorspronkelijk gelanceerd voor iOS en Android in 2019. Microsoft heeft het sindsdien geleidelijk verbeterd, maar het draaide altijd in een venstermodus in plaats van een volledig geoptimaliseerde iPad. app.

Deze nieuwe update betekent dat Office nu een volledige iPadOS-app is, met toegang tot alle reguliere tabletvarianten van de productiviteitssuite van Microsoft. De app bundelt ook enkele handige tools die voornamelijk zijn ontworpen voor mobiele taken. Deze omvatten de mogelijkheid om snel PDF’s te maken of documenten te ondertekenen, afbeeldingen naar tekst en tabellen te converteren en meer snelle acties.

Microsoft heeft zijn mobiele Office-aanbiedingen vereenvoudigd tot deze enkele app, maar zelfstandige apps voor Word, Excel en PowerPoint zijn nog steeds beschikbaar en worden regelmatig bijgewerkt. Hoewel het even duurde voordat de belangrijkste Office-app iPad-vriendelijk was, heeft Microsoft onlangs veel iPad-specifieke functies aan zijn Office-apps toegevoegd, waaronder ondersteuning voor muis en trackpad.

Microsoft Office app iOS

App & licentie

De Office-app bestaat al wel een tijdje, maar de app was voorheen nog niet geoptimaliseerd voor de iPad. De drie bekende Office-apps van Microsoft waren al langer los verkrijgbaar voor de iPad, en blijven dat voorlopig ook. De nieuwe Office-app voor de iPad combineert de drie apps. De nieuwe app is zowel met als zonder Microsoft Office-account te gebruiken. Om bestanden te kunnen bewerken heb je wel een licentie nodig. Ben jij benieuwd welke licentie bij jou past? Vergelijk hier alle Microsoft 365 business licenties.

Hieronder vind je een korte introductie van de Microsoft Office-app.

Leave a Reply

Close Menu