Skip to main content

Microsoft kondigt nieuwe Microsoft Teams-functies aan op Ignite 2021. Begin deze maand heeft Microsoft weer een aantal nieuwe features onthuld en wij laten je in deze post zien wat er is aangekondigd.

INTERACTIEVE WEBINARS

Microsoft Teams ondersteunt een scala aan communicatiebehoeften, van kleine interne vergaderingen tot grote virtuele evenementen. Met Teams kunt u nu eenvoudig interactieve webinars organiseren en houden voor mensen binnen en buiten uw organisatie met maximaal 1000 deelnemers. Webinars omvatten end-to-end-ervaringen, zoals aangepaste registratie, uitgebreide presentatie-opties, hostcontroles zoals de mogelijkheid om chat en video van bezoekers uit te schakelen, en rapportage na het evenement. En als uw webinar uitgroeit tot meer dan 1.000 deelnemers, wordt Teams naadloos geschaald om een uitzendervaring voor 10.000 personen mogelijk te maken. En profiteer in deze tijd van toegenomen afstandswerk tot het einde van dit jaar van nog grotere uitzendingen van 20.000 personen. Deze nieuwe evenementmogelijkheden zijn inbegrepen bij veel van de Office- en Microsoft-plannen die uw organisatie momenteel gebruikt.

Microsoft Teams interactive webinars

Binnenkort zullen nieuwe integraties Teams-evenementen samenbrengen met de robuuste ervaringen voor bezoekersbeheer van Microsoft Dynamics 365 Marketing. Het beheren van bezoekersinformatie in Microsoft Teams en Dynamics 365 Marketing om bezoekers voor, tijdens en na het evenement te koesteren, is nu eenvoudiger dan ooit tevoren.

MICROSOFT TEAMS CONNECT

Microsoft heeft Microsoft Teams Connect aangekondigd, waarmee u kanalen kunt delen met iedereen, intern of extern van uw organisatie. Het gedeelde kanaal wordt weergegeven in de primaire Microsoft Teams-tenant van een individu, naast andere teams en kanalen, zodat iedereen er gemakkelijk toegang toe heeft in hun workflow. In de gedeelde werkruimte kunt u gebruikmaken van de uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden van Microsoft Teams: chatten, vergaderen, samenwerken aan apps, delen en in realtime samenwerken aan documenten. Beheerders hebben toegang tot gedetailleerde besturingselementen, waardoor hun organisatie de controle behoudt over hoe externe gebruikers toegang krijgen tot gegevens en informatie. Microsoft Teams Connect is vanaf vandaag beschikbaar als privévoorbeeld en zal later dit kalenderjaar breed worden uitgerold.

MICROSOFT POWERPOINT LIVE IN MICROSOFT TEAMS

Presentatoren delen hun desktop vaak tijdens virtuele vergaderingen, waardoor een inconsistente presentatie-ervaring ontstaat en het vermogen van het publiek om te communiceren wordt beperkt. Vandaag kondigt Microsoft Microsoft PowerPoint Live aan in Microsoft Teams, waarmee presentatoren effectievere en boeiendere presentaties kunnen geven. Presentatoren kunnen nu met meer zelfvertrouwen vergaderingen leiden met notities, dia’s, chatgesprekken en deelnemers, allemaal in √©√©n weergave. Ondertussen kunnen bezoekers hun ervaring personaliseren door priv√© in hun eigen tempo door de inhoud te navigeren of door de schermlezer te gebruiken om inhoud toegankelijk te maken. PowerPoint Live is nu beschikbaar in Teams. Lees meer over PowerPoint Live.

Teams live Powerpoint

PRESENTER MODE

De nieuwe Presenter-modus stelt presentatoren in staat om aan te passen hoe hun videofeed en inhoud aan het publiek worden weergegeven. De eerste modus, Standout, toont de videofeed van de spreker vóór de gedeelde inhoud. Vervolgens laat Reporter content zien als een visueel hulpmiddel boven de schouder van de spreker, net als tijdens een nieuwssegment. Ten derde laat Side-by-side de videofeed van de presentator zien naast de inhoud terwijl deze presenteert. De presentatiemodus is binnenkort beschikbaar.

DYNAMIC VIEW

Vandaag kondigt Microsoft ook Dynamic View aan, dat de elementen van uw vergadering intelligent rangschikt voor een optimale kijkervaring. Terwijl mensen meedoen, video inschakelen, beginnen te spreken of beginnen te presenteren in een vergadering, past Teams automatisch uw lay-out aan en personaliseert deze. We hebben ook een nieuwe optie toegevoegd om de galerij met deelnemers bovenaan het vergadervenster te plaatsen, zodat u een natuurlijke blik in de ogen kunt houden. Dynamische weergave wordt binnenkort ge√Įmplementeerd.

Dynamic View Teams

NIEUWE GALLERY VIEWS

Microsoft introduceert nieuwe gallery weergaven in Microsoft Teams, waaronder de Samen-modus en grote galerij, om het gemakkelijker te maken om iedereen in de vergadering te zien. En of de ruimte nu één of twee schermen heeft, u kunt tegelijkertijd de inhoud van de vergadering zien, samen met iedereen die van thuis deelneemt.

MICROSOFT TEAMS INTELLIGENTE SPEAKERS

Microsoft kondigt ook nieuwe Microsoft Teams Intelligent-luidsprekers aan die de stemmen van maximaal 10 mensen die in een Microsoft Teams Room praten, kunnen herkennen en onderscheiden. Deze sprekers zijn gemaakt in samenwerking met EPOS en Yealink en stellen bezoekers in staat de transcriptie te gebruiken om acties te volgen of vast te leggen, door te weten wie in de kamer wat heeft gezegd. Of u nu op afstand werkt of de vergadering volgt in de vergaderruimte, u kunt effectief zien wie wat heeft gezegd tijdens de vergadering. Om privacy en veiligheid mogelijk te maken, hebben gebruikers de volledige controle en kunnen ze toeschrijving op elk moment in- of uitschakelen.

Teams speakers

MICROSOFT TEAMS CERTIFICEERDE MONITOREN

Microsoft breidt zijn portfolio van apparaten uit waaruit gebruikers kunnen kiezen bij het bouwen van hun thuiskantoor. Vandaag kondigt Microsoft de eerste monitoren aan die zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, de nieuwe Dell videoconferentiemonitor en de Poly 21. Deze nieuwe monitoren integreren cruciale conferentiehardware zoals een microfoon, luidspreker, camera en licht rechtstreeks in de monitor, zodat werknemers kunnen sluit gewoon hun pc aan via USB om aan de slag te gaan met samenwerken en het maximaliseren van de productiviteit. De nieuwe P15-videobalk van Poly is een eenvoudig te monteren randapparaat dat een bestaande monitor verandert in een hoogwaardig Teams-eindpunt. Ten slotte integreert de nieuwe Cam 130 van Aver ook verlichting, zodat gebruikers hun beste zelf kunnen presenteren tijdens videovergaderingen.

MICROSOFT TEAMS END-TO-END ENCRYPTION

Om aan de beveiligings- en nalevingsvereisten van hun klanten te voldoen, ondersteunt Teams end-to-end-encryptie (E2EE) voor √©√©n-op-√©√©n Microsoft Teams-oproepen, wat een extra optie biedt voor het voeren van gevoelige online gesprekken. IT heeft de volledige discretie over wie E2EE in de organisatie mag gebruiken. E2EE voor Microsoft Teams een-op-een ad-hoc VoIP-oproepen zullen in de eerste helft van deze kalender als preview beschikbaar zijn voor commerci√ęle klanten.

MICROSOFT VIVA IN MICROSOFT TEAMS

Vorige maand lanceerde Microsoft Microsoft Viva, hun nieuwe platform voor werknemerservaringen dat is gebouwd om mensen en teams in staat te stellen overal op hun best te zijn. Aangedreven door de volledige breedte en diepte van Microsoft 365, wordt het ervaren via Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps die mensen elke dag gebruiken. Lees meer in hun Microsoft Viva-aankondigingsblog.

Hun eerste module, Viva Connections, geeft je een ‘samengestelde, bedrijfsgerichte’ ervaring die relevant ‘nieuws, gesprekken en andere bronnen samenbrengt. Vandaag kondigt Microsoft aan dat de desktopervaring voor Viva Connections nu algemeen beschikbaar is. Viva Connections zal beschikbaar zijn voor alle klanten als onderdeel van hun bestaande SharePoint-licentie.

Viva Insights, now in preview, gives individuals, managers, and leaders personalized and actionable privacy-protected insights that help everyone in an organization thrive. Starting next month, the virtual commute experience Microsoft announced last year will begin rolling out as part of the Microsoft Viva Insights app to help you mindfully wrap up your workdays. The new Home tab will also be available next month, providing a seamless way to stay on top of pending tasks, reflect on your feelings, send praise to your colleagues, and take a breathing break anytime during the workday‚ÄĒall without leaving Microsoft Teams. Learn more in their Viva Insights blog.

Close Menu